Ale do rzeczy: szybko zmiksowałam awokado ze szpinakiem, ugotowałam makaron i danie gotowe.
Zobaczcie jakie to proste.
Makaron z pesto szpinakowo - awokadowym.
Składniki:
- 2 małe dojrzałe awokado Hass
- 250 g makaronu wstążka szeroka
- 2 - 3 ząbki czosnku
- sok z 1/2 cytryny
- 150 g świeżego szpinaku
- garść prażonych pestek dyni
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól morska
Przygotowanie dania:
- Szpinak umyłam i osuszyłam.
- Pestki dyni podprażyłam na suchej patelni, wystudziłam.
- Awokado przekroiłam wzdłuż, wyjęłam pestki, obrałam ze skórki i włożyłam do misy blendera.
- Do misy włożyłam także obrany i pokrojony czosnek, wlałam sok z cytryny i zmiksowałam na gładką pastę.
- Natkę pietruszki posiekałam a makaron ugotowałam al'dente.
- Makaron połączyłam z pesto, wyłożyłam na ciepły talerz, posypałam natką pietruszki i prażonymi pestkami.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowy drewniany kościół w Łękach Kościelnych |
2 komentarze
Ze szpinakiem robię, nawet jutro będzie, ale z awokado nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńTo polecam gorąco, jest jeszcze pyszniejszy.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.