Teraz zimą takie dania to skarb, ogrzeją zziębnięte brzuchy.
Polecam gorąco jeśli tylko uda się Wam zakupić taki makaron.
Jajeczny, pszenny też będzie ok, tylko wtedy danie będzie mniej odżywcze.
Warzywa z makaronem z fasoli.
Składniki:
- 150 g makaronu z białej fasoli świderki
- 1 czerwona papryka
- 1 mała jasna cukinia
- 200 g dyni hokkaido
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu teriyaki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól morska
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Przygotowanie makaronu z fasoli:
- Paprykę, cukinię ze skórką, oraz dynie hokkaido ze skórką pokroiłam w paski.
- Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka.
- Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim cebulę, 2 minuty, paprykę, też 2 minuty, potem dynie i cukinię również 2 minuty.
- Potem podlałam całość sosem teriyaki, wcisnęłam czosnek, dodałam koncentrat pomidorowy i pod przykryciem gotowałam 3 minuty.
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam i dodałam do warzyw.
- Wymieszałam całość z posiekana natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek/Pałac Krzyżtopór w Ujeździe |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.