Pomyślałam że jak ją wymieszam z dodatkami to mogą wyjść pyszne placuchy i tak też zrobiłam a placki wyszły wyborne.
Sos jogurtowo - śmietanowy dopełnił całości.
Wykorzystajcie pomysł bo warto.
Placki po meksykańsku.
Składniki:
Placki:
- 1 puszka Meksykańskie chili sin carne - 425 ml Bonduelle
- 2 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mąki pszennej T 650
- olej do smażenia
Sos:
- 150 ml śmietany 10%
- 150 ml jogurtu naturalnego Skyr
- 3 ząbki czosnku
- sól morska
- 1 łyżka posiekanego koperku
Przygotowanie placuszków:
- Do miski przełożyłam mieszankę meksykańską, dodałam jaja i wymieszałam.
- Potem dodałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz wymieszałam.
- Na rozgrzanym oleju smażyłam małe placki z obu stron na złoty kolor.
- Do drugiej miski dodałam śmietanę i jogurt, dodałam przeciśnięty czosnek, posiekany koperek i sól, wymieszałam.
- Podałam placki z sosem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kąty Rybackie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.