Dziś przygotowałam je z tuńczykiem w sosie własnym, awokado i pieczoną papryką.
Paprykę można upiec samemu w piekarniku i potem obrać ze skórki albo tak jak ja, nie miałam czasu więc wyjęłam ją ze słoika i gotowe.
Zapraszam na pyszne śniadanie.
Kanapki z tuńczykiem, awokado i pieczoną papryką.
Składniki: 3 porcje
- 6 kromek chleba na zakwasie
- 1 awokado
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 szalotka
- 1 strąk pieczonej papryki
Przygotowanie kanapek:
- Kromki chleba opiekłam na suchej patelni, można to zrobić w opiekaczu czy w piekarniku.
- Awokado przecięłam wzdłuż na połowę, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki i pokroiłam w plasterki.
- Paprykę pokroiłam w paseczki, a szalotkę w krążki.
- Na podpieczonej kromce chleba ułożyłam tuńczyka, plastry awokado, paski papryki i krążki szalotki.
- Podałam od razu.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Ruiny zamku w Ostrężniku |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.