Dziś po prostu ją podsmażyłam i tak podana znakomita jest na śniadanie czy jako dodatek do obiadu.
Próbowaliście już tak podanej cukinii? polecam bo warto.
Cukinia panierowana w bułce.
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 2 małe jaja
- 50 ml mleka
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- bułka tarta do panierowania
- ostry sos do podania
- olej ryżowy do smażenia
Przygotowanie talarków:
- Cukinię umyłam, osuszyłam, pokroiłam w plastry 1 cm.
- Jaja roztrzepałam z mlekiem i sosem sojowym.
- Maczałam plastry cukinii w jaju, potem obtaczałam w bułce tartej.
- Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
- Podałam na śniadanie.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Ważka |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.