Jak tylko ostygła wykorzystałam ją w sałatce, w połączeniu z awokado smakowała wybornie.
Jeśli tylko macie możliwość zakupienia kiełbasy z łososia róbcie taką sałatkę lub użyjcie wędzonej ryby.
Kiełbasa łososiowa w sałatce z awokado.
Składniki:
- 1 mała laska kiełbasy łososiowej
- 1 dojrzałe awokado
- 1 pomidor
- 250 g papryczek hiszpańskich Padron
- 1 łyżka oliwy
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- liście sałaty rzymskiej do podania
- oliwa do skropienia sałatki
- ocet czereśniowy do skropienia sałatki
- 2 - 3 łyżki posiekanego grubego szczypioru
Przygotowanie sałatki:
- Na oliwie podsmażyłam aż lekko zwiędły całe papryczki Padron, przestudziłam.
- Awokado obrałam ze skórki i pokroiłam w dużą kostkę.
- Kiełbasę pokroiłam w plasterki a pomidora w gruba kostkę.
- Wszystkie składniki wymieszałam w misce, skropiłam octem, oliwą i posoliłam.
- Liście sałaty rzymskiej ułożyłam na talerzu i do każdej nałożyłam porcję sałatki.
- Posypałam szczypiorem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Krzesło dla "niegrzecznych" - Zamek w Radzyniu Chełmińskim |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.