Ryby są zdrowe i warto je zajadać przy każdej okazji czy to smażone, grillowane czy wędzone albo tak jak ja w postaci pasty.
Świeży, wędzony trewal smakuje wybornie, jest soczysty i pyszny, polecam.
Pasta rybna z kiszoną cytryną.
Składniki:
- ok. 300 g wędzonego trewala
- 1/8 kiszonej cytryny
- 5 małych jaj ugotowanych na twardo
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanego szczypioru
Przygotowanie pasty:
- Obrałam ze skóry trewala, usunęłam ości i przełożyłam go do malaksera.
- Dodałam ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jaja, posiekaną kiszoną cytrynę a także szczypior, koperek i musztardę i zmiksowałam na jednolitą pastę.
- Podałam z grzankami na śniadanie.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Opactwo Cystersów w Sulejowie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.