Prawie wcale nie ma przy niej pracy a efekt rewelacyjny, pasta jest idealna.
Dodatek pieprzu czerwonego tylko podkręca delikatny smak pasty, spróbujcie proszę.
Pasta śniadaniowa z ryby i awokado.
Składniki:
- 250 g maślanej ryby wędzonej
- 1 średnie dojrzałe awokado
- 1 dymka ze szczypiorem
- sól morska
- pieprz czarny
- czerwony pieprz do posypania
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
Przygotowanie pasty:
- Obrałam ze skórki awokado, oddzieliłam od pestki i przełożyłam do malaksera.
- Rybę obrałam z ości i zdjęłam skórę, włożyłam do misy malaksera.
- Dodałam również posiekana dymkę ze szczypiorem.
- Dodałam sól i pieprz oraz musztardę i zmiksowałam na gładką pastę.
- Podałam z rzodkiewką, posypane świeżo młotkowanym czerwonym pieprzem.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Muzeum miasta w Pabianicach |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.