Przepis pochodzi z książki Donny Hay "Szybko, świeżo, prosto"
Zaczynamy gotowanie, polecam.
Makaron z borowikami.
Składniki:
- 20 g suszonych borowików
- 200 g spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka listków tymianku
- 1 szklanka - 70 g świeżo startej bułki
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- kilka łyżek startego parmezanu
- oliwa exta vergine do skropienia dania
Przygotowanie makaronu:
- Grzyby namoczyłam na noc, wystarczy jednak zalać je wrzątkiem i pozostawić na godzinę.
- Ugotowałam makaron al'dente, odcedziłam i włożyłam z powrotem do garnka, trzymałam w cieple.
- Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam listki tymianku i rozgnieciony czosnek i smażyłam 2 minuty.
- Grzyby osączyłam i pokroiłam w paski.
- Dodałam grzyby na patelnię, dodałam też startą bułkę i smażyłam mieszając przez 4 minuty aż bułka się przyrumieniła.
- Na patelni wylądował teraz makaron, posoliłam i oprószyłam pieprzem, wymieszałam.
- Na talerzu posypałam parmezanem i skropiłam oliwą.
Smacznego.
Przepis z książki "Szybko, świeżo, prosto" Donny Hay.
"Podróże małe i duże"
Szydłów - świętokrzyskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.