Kanapka z pastą z aromatycznego i kremowego awokado, czerwony pieprz jako dodatek i aromatyczna kiełbasa wprost z Hiszpanii - chorizo.
Zaczynamy? ale po kolei.
Włoska kanapka z pastą z awokado i chorizo.
Składniki:
- 5 - 6 kromek pełnoziarnistego chleba najlepiej na zakwasie
- 140 g chorizo
- olej do grillowania
- pieprz czerwony młotkowany
- rzodkiewki do podania
Pasta z awokado:
- 1 dojrzałe awokado
- sok z 1/2 cytryny
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie pasty z awokado:
- Do misy malaksera włożyłam obrane, bez pestki awokado.
- Dodałam posiekaną szalotkę i czosnek, sól do smaku, szczyptę pieprzu i zmiksowałam na gładką pastę.
- Doprawiłam do smaku sokiem z cytryny.
Przygotowanie bruschetty:
- Na patelni grillowej opiekałam kromki chleba skropione olejem z obu stron.
- Rzodkiewki pokroiłam w plasterki.
- Utłukłam w moździerzu czerwony pieprz.
- Każdą pajdę chleba posmarowałam grubo pastą, ułożyłam plasterki chorizo, plasterki rzodkiewek i posypałam grubo czerwonym pieprzem.
- Podałam od razu.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jeziorko Lazurowe - Wapienniki koło Sulejowa |
2 komentarze
Fajny przepis, idealny na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńPyszne kanapki zawsze są idealnym rozwiązaniem na śniadanie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.