Ulubiona mozzarella, ciągnąca i pachnąca po rozgrzaniu, idealne chorizo, domowej roboty, pyszności.
Zachęcam do wypróbowania przepisu:
Naleśniki nadziewane mozzarellą i chorizo.
Składniki:
Ciasto naleśnikowe: 6 naleśników
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki wody
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju
- 2 duże jaja
- 1 i 1/2 szklanki mąki T 650
- ok. 100 g twardej długodojrzewającej mozzarelli
- 140 g cienkiego chorizo
- 1 szalotka
- 2 długie pomidory
- 3 średnie ogórki małosolne lub kiszone
- do podania keczup
- Najpierw zrobiłam ciasto naleśnikowe.
- Wymieszałam ze sobą mleko, wodę, jaja, olej,sól i mąkę tak aby powstało lejące ciasto.
- Odstawiłam ciasto na 30 minut aby odpoczęło.
- Potem usmażyłam 6 naleśników.
- Pokroiłam w plastry mozzarellę i chorizo, szalotkę pokroiłam w piórka a ogórki w plastry.
- Każdy naleśnik posmarowałam keczupem, nałożyłam plastry sera i chorizo, ogórki i złożyłam na cztery, skropiłam keczupem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Ogród przy Pałacu w Walewicach |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.