Kupiłam makaron z samopszy - to taka stara odmiana pszenicy, bardzo zdrowa.
Dzięki temu danie jest nie tylko pyszne ale i zdrowe.
Polecam do makaronu owoce morza bo je uwielbiam a tutaj znakomicie się sprawdziły.
Makaron z samopszy z owocami morza.
Składniki:
- 200 g bio makaronu z samopszy
- 270 g mieszanki owoców morza: kałamarnica, kalmary, omułki, krewetki, małże
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy
- 3 małe ząbki czosnku
- 1 nieduży pomidor
- sól morska
- 1/2 łyżeczki sosu Sriracha
- garść listków bazylii
Przygotowanie makaronu:
- Ugotowałam makaron al'dente.
- Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej posiekaną cebulę i czosnek.
- Dodałam pokrojonego w kosteczkę pomidora, posoliłam, smażyłam 3 minuty.
- Teraz dodałam owoce morza, sos Sriracha i smażyłam jeszcze 3 minuty.
- Na patelnię dodałam owoce makaron, wymieszałam i przełożyłam na talerze.
- Posypałam posiekaną bazylią.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Walewice - Stadnina koni |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.