Placki wyszły znakomicie, są puszyste i z ulubioną konfiturą smakują obłędnie.
Zachęcam do wypróbowania.
Placuszki z mango na mące orkiszowej.
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 bardzo dojrzałe mango
- 1 jajo
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- galaretka z winogron do podania
- olej ryżowy do smażenia
Przygotowanie placuszków:
- Najpierw obrałam ze skórki mango, odkroiłam od pestki i zmiksowałam.
- Do miski wlałam mleko, dodałam mango, jajo, wymieszałam.
- Teraz dodałam mąkę, sodę i sól i zmiksowałam na dość gęste ciasto.
- Smażyłam na rozgrzanym oleju ryżowym z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu.
- Podałam placuszki z galaretką z ciemnych winogron.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Walewicach |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.