Ale od początku, czyli chciałam szybko, pysznie i zdrowo, w lodówce same resztki i tak oto powstało danie rewelacyjne.
Użyłam tutaj pesto z białej rzepy ale tutaj pełna dowolność, dajcie swoje ulubione i też będzie ok.
Dużo pracy nie ma, a pyszny obiad na stole, zapraszam.
Makaron z pesto, fasolką szparagową i serem.
Składniki:
- 250 g makaronu orecchiette
- 200 g zielonej fasolki szparagowej
- pesto z białej rzepy lub inne ulubione - ok. 1 szklanki
- garść orzechów włoskich
- 50 g startego sera żółtego
Przygotowanie dania:
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam.
- Orzechy podprażyłam na suchej patelni, ser starłam na tarce.
- Fasolkę obrałam, umyłam i pokroiłam na kawałki, ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam.
- Do gorącego makaronu dodałam pesto z białej rzepy, dokładnie wymieszałam, wyłożyłam na talerz, posypałam startym serem, fasolką i uprażonymi orzechami.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Dwór w Domaniewie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.