Jest aromatyczna, chrupiące grzyby to jest kwintesencja smaku i aromatu, polecam gorąco.
Grzyby leśne i jajecznica.
Składniki: 3 porcje
- 8 jaj
- 200 g mieszanych grzybów leśnych: podgrzybki, maślaki, koźlaki
- szczypior do posypania
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- sól różowa himalajska
- pieprz czarny
Przygotowanie jajecznicy:
- Jaja wbiłam do miski i napowietrzyłam widelcem, posoliłam.
- Grzyby oczyściłam i pokroiłam w plastry.
- Cebulę pokroiłam w piórka, szczypior posiekałam.
- Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam na nim grzyby, posoliłam i smażyłam jakieś 5 minut.
- Potem wlałam roztrzepane jaja i smażyłam do ulubionej konsystencji.
- Na talerzu posypałam świeżo mielonym pieprzem i szczypiorem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Rzeka Sanica w Śladkowie Małym |
2 komentarze
Świetny pomysł! ;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję, było pysznie. Polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.