Smakują wybornie, znikają szybko, są wyśmienite.
Przekąski z Hiszpanii - tapas.
Składniki:
- 4 - 5 kromek razowego chleba na zakwasie
- 2 - 3 łyżki tapenady
- kilka listków mięty
- 60 kiełbasy wieprzowej hiszpańskiej Salchichon Reserva w plastrach
- 4 - 5 małych jaj
- pomidor
- sól morska
- pieprz czarny mielony
Przygotowanie tapas:
- Kromki chleba podsmażyłam na suchej patelni a potem każdą posmarowałam tapenadą.
- Na każdym chlebku ułożyłam plastry pomidora, listki mięty.
- Jaja ugotowałam w koszulkach czyli na gotującą wodę wlałam rozbite jajo i gotowałam 3 minuty, potem wyłowiłam łyżką i ułożyłam na grzance, podałam.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek Królewski w Łęczycy |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.