Dziś przedstawiam surówkę znakomitą, idealną do obiadu i do samodzielnego zajadania, jest przepyszna.
Zdrowa surówka z białej kapusty kalarepy.
Składniki:
- 1/4 główki białej kapusty
- 1 średnia kalarepa
- 15 cm białej części pora
- sól różowa himalajska
- pieprz świeżo mielony
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu czosnkowy
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 2 - 3 łyżki listków świeżego tymianku
- 1/2 czerwonej papryki
- mała kapusta pac choi
Przygotowanie surówki:
- Poszatkowałam warzywa: kapusty obie, paprykę, kalarepkę, wcześniej obraną.
- Do miski z warzywami dodałam sól, pieprz, oliwę, syrop klonowy i listki tymianku, wymieszałam dokładnie.
- Surówka przed podaniem powinna macerować się 30 minut.
- Pysznie smakuje schłodzona.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Robinia akacjowa po przejściach |
2 komentarze
Bardzo lubię surówki i chętnie Twoją wypróbuję:))pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńCiesze się Reniu że się podoba, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.