Można ją podać jako dodatek do obiadu lub jako sałatkę, wybór należy do zajadających.
Tak czy siak smakuje wyśmienicie, polecam.
Koreańska mizeria.
Składniki:
- 4 ogórki gruntowe lub 1 wężowy
- 1 dymka ze szczypiorem
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- po 1/4 łyżeczki:
- słodkiej papryki
- ostrej papryki
- wędzonej papryki
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1/4 łyżeczki soli
- ok. 1 łyżeczki czarnego sezamu
Przygotowanie mizerii:
- Ogórki obrałam i pokroiłam w plastry, włożyłam do miski.
- Szczypior wraz z dymką posiekałam, dodałam do ogórków.
- Wsypałam teraz papryki, cukier trzcinowy, sól, wlałam olej sezamowy i sos sojowy, wymieszałam dokładnie.
- Na koniec posypałam czarnym sezamem.
Smacznego.
Przepis kuchni koreańskiej.
"Podróże małe i duże"
Kościół pw NMP Matki Miłosierdzia w Jarząbkach |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.