Treściwe, pożywne i smakuje obłędnie.
Kapusta nadaje daniu specyficzny smak, którego od cukinii nie będzie, zatem do siekania i gotujemy.
Leczo z kapusty.
Składniki:
- 1/4 główki białej kapusty
- 2 papryki czerwone
- 1 duża cebula
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
- 400 ml - 1 puszka krojonych pomidorów
- sól morska
- szczypta cukru do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Kapustę poszatkowałam, papryki obrałam i pokroiłam w paski.
- Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka.
- Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i podsmażyłam na nim cebulę, kapustę i paprykę.
- Zalałam całość pomidorami z puszki i dodałam sól, cukier, gotowałam 15 - 20 minut aż kapusta zmiękła.
- Doprawiłam ziołami prowansalskimi i posiekanym tymiankiem.
- Podałam z pieczywem.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pachnące peonie |
2 komentarze
Smakowicie to wygląda <3 Później będę miała problem, by zmieścić się w ciuszki. Jeżeli interesujesz się moda wpadnij do mnie :)
OdpowiedzUsuńMoja mama robiła podobne:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.