Składników malutko, ale muszą być najlepszej jakości a smak i aromat powali każdego smakosza, rewelacyjny.
Polecam gorąco na jeszcze letnie dni.
Kremowa zupa ze szpinaku i sera pleśniowego.
Składniki:
- 800 ml wody
- 50 g sera pleśniowego ostrego
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta mielonego liścia laurowego
- sól morska
- 4 średnie ziemniaki
- 150 g liści szpinaku świeżego
- 50 ml mleka
- do podania płatki kukurydziane
- Do garnka wlałam wodę, dodałam umyte liście szpinaku oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Dodałam także sól, mleko i gotowałam 10 minut aż ziemniaki zmiękły.
- Potem całość zmiksowałam na gładki krem, postawiłam na ogniu i dodałam sól, pieprz, gałkę muszkatołową i liść laurowy, mieszałam aż ser się rozpuścił, zdjęłam z ognia.
- Podałam od razu z płatkami kukurydzianymi.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kule kaliny |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.