Potrzebny będzie jednak blender który kruszy lód.
Wcześniej mrozimy owoce a potem to już moment.
Lody wiśniowe z bananami.
Składniki:
- 250 g zmrożonych wiśni
- 2 średnie banany zamrożone
Przygotowanie lodów:
- Wiśnie wydrylowałam i zamroziłam dzień wcześniej w zamrażarce.
- Banany pokroiłam na plastry i zamroziłam.
- Dnia następnego wyjęłam z zamrażarki owoce 30 minut przed robieniem lodów i zmiksowałam blenderem na gładki krem.
- Przełożyłam do pucharków, można schować do zamrażarki i zajadać kiedy macie ochotę.
- Udekorowałam wiśniami.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Ogród pałacowy w Walewicach |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.