Podsmażone w jaju smakują jak najdroższe delicje.
Polecam do wypróbowania.
Chleb w jajku czyli tosty francuskie.
Składniki:
- 5 - 6 kromek czerstwej chałki lub chleba
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- 1 jajo
- 100 ml mleka
- miód do podania
Przygotowanie tosta:
- Jajo roztrzepałam z mlekiem.
- Chałkę pokroiłam na plastry.
- Na patelni rozgrzałam olej i masło.
- Maczałam kromki chałki w mleku z jajem i smażyłam na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z miodem.
Przepis kuchni francuskiej.
"Podróże małe i duże"
Bez lilak |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.