Chlebki piada są wdzięcznym materiałem do różnych dań, polecam gorąco.
Tym razem przygotowałam je na słodko, na śniadanie, ale takim deserem też bym nie pogardziła.
Włoskie piadiny na słodko.
Składniki:
- 3 chlebki piada
- 250 g sera ricotta
- 1 łyżka miodu
- garść borówek
- garść orzechów ziemnych
Przygotowanie chlebków:
- Ricottę wymieszałam z miodem, dodałam borówki i orzechy i ponownie wymieszałam.
- Piady podgrzałam na suchej patelni.
- Każdy chlebek posmarowałam mieszanką serową, złożyłam na cztery, posypałam orzechami i borówkami.
- Zajadamy od razu aby chlebki nie zmiękły.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Dom plebanii - Ujazd |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.