Powiem że są pyszne, mają mięciutkie wnętrze i chrupiącą, aromatyczną skorupkę.
Polecam jako deser albo na śniadanie.
Rabanadas - przysmak rodem z Portugalii.
Składniki:
- 1 bagietka
- 1 jajo
- 1 szklanka mleka
- cynamon
- cukier trzcinowy
- oliwa z oliwek
Przygotowanie rabanadas:
- Jajo rozbełtałam z mlekiem.
- Bagietkę pokroiłam na plastry ok. 2 cm.
- Każdą kromkę maczałam w jaju z mlekiem i smażyłam na oliwie z obu stron na złoty kolor.
- Cukier wymieszałam z cynamonem w ilości 2:1, dwie części cukru, jedna cynamonu.
- Jeszcze ciepłe rabanadas obtoczyłam w mieszance cukru i cynamonu.
Przepis kuchni portugalskiej.
"Podróże małe i duże"
Gęsiego - jedna za drugą - sarenki |
2 komentarze
Dorotko - pyszne te grzanki portugalskie. Świetne sarenki :) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńDziękuje i pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.