Delikatne pieczenie na języku to to czego mi brakowało, zróbcie i popróbujcie.
Czipsy są znakomitym dodatkiem do zup, mięs ale wyśmienicie znikają jako przekąska, polecam.
Plantanowe czipsy na ostro.
Składniki:
- 2 duże żółte plantany
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
Przygotowanie czipsów.
- Plantany obrałam nacinając je wzdłuż i zdejmując tak skórkę.
- Pokroiłam je na plasterki 1/2 centymetrowe.
- Plasterki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Czipsy najpierw posmarowałam oliwą i posypałam cayenne.
- Piekłam czipsy w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 35 - 40 minut.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zielony maj |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.