Pewnie każdy lubi inne naleśniki na słodko, a to z serem a to z dżemem lub owocami.
Te z farszem migdałami i bakaliami są obłędne, a do tego polane sosem jogurtowym i czekoladowym są niesamowite, polecam gorąco.
Naleśniki z sosem czekoladowym i farszem migdałowym.
Składniki:
Ciasto:
- 150 g mąki pszennej T 650
- 2 jaja
- 1 żółtko
- 3/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
- szczypta soli
- 150 g zmielonych migdałów
- 50 g miękkiego masła
- 2 łyżki rodzynków
- 2 łyżki suszonych czereśni
- 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 2 łyżki ksylitolu
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 3 łyżki farszu jw.
- sos czekoladowy
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki ciasta zmiksowałam na gładko i odstawiłam aby ciasto "odpoczęło" na 15 minut.
- Potem usmażyłam naleśniki.
- Masło utarłam z ksylitolem, wymieszałam z bakaliami i zmielonymi migdałami.
- Masą migdałową posmarowałam naleśniki i zwinęłam w rulon.
- Naleśniki podsmażyłam na łyżce oleju na rozgrzanej patelni.
- Jogurt wymieszałam z 3 łyżkami farszu, polałam naleśniki.
- Na koniec polałam sosem czekoladowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Muchołówka szara |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.