Polecam te delikatne placuszki, są puszyste i aromatyczne, znakomite.
Placuszki o smaku kokosowym.
Składniki:
- 1 i 3/4 szklanki zsiadłego mleka
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki kokosowej
- szczypta soli
- 1/2 szklanki mąki pszennej graham T 1850
- 1/2 szklanki mąki pszennej T 650
- 1 łyżka oleju
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie placuszków:
- Wymieszałam zsiadłe mleko z jajami, solą, olejem.
- Mąki wymieszałam z proszkiem i sodą, połączyłam z masą płynną.
- Przy mieszaniu masa powiększa swoją objętość, weźcie większą miskę.
- Na rozgrzany olej nakładałam małe porcje masy i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z dżemem wiśniowym.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jeż |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.