Chwilę mieszamy w misce twaróg, otręby i jajo a potem smażymy rewelacyjne serniczki, polecam.
Można zajadać na śniadanie, pyszne.
Czekoladowe serniczki z patelni.
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 jajo
- 1 łyżka otrębów owsianych lub żytnich
- 2 pełne łyżki mąki pszennej
- kostki dowolnej czekolady - u mnie mleczna
- masło do smażenia
- Twaróg rozgniotłam widelcem razem z jajem.
- Teraz dodałam otręby, mąkę i dokładnie wymieszałam.
- Z ciasta w dłoniach uformowałam kulki, zrobiłam placuszek, na środku ułożyłam kostkę czekolady i zlepiłam tak aby czekolada została w środku.
- Obtoczyłam w mące i spłaszczyłam na placuszek.
- Smażyłam na odrobinie masła z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z sosem czekoladowym.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Kwiaty wiosny - Starzec |
4 komentarze
Mmm i ta czekolada w środku <3 Coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wiem że czekolada w środku jest rewelacyjną lawą. Natalie po co ten link?, jak będę chciała to Cię znajdę i bez tego.
UsuńZrobiłam. Powiem krótko: pychotka.
OdpowiedzUsuńCieszę się że smakowało. U nas tez wiedzie prym.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.