Placki są idealne, zdrowe, kremowe, awokado robi całą pracę w tych plackach.
Polecam do spróbowania.
Placki z awokado na obiad czy śniadanie.
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado Hass
- 1/2 papryki czerwonej ramiro
- 1 dymka ze szczypiorem
- pęczek koperku
- sól morska
- pieprz
- 2 i 1/2 szklanki maślanki
- 1/2 szklanki mąki ryżowej
- 1 łyżeczka sody
- 1 szklanka mąki pszennej T 650
Przygotowanie placków z awokado:
- Rozgniotłam widelcem obrany miąższ z awokado.
- Dodałam do niego pokrojoną drobno paprykę czerwoną oraz posiekaną dymkę i szczypiorek, wymieszałam.
- Teraz wymieszałam awokado z maślanką i wsypałam obie mąki, wymieszałam.
- Posiekałam koperek i dodałam do masy razem z łyżeczką sody, wymieszałam.
- Smażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
- Idealnie smakują z jogurtem ziołowym.
Smacznego.
Autor przepisu: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Pani gilowa |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.