Maniok już sporo czasu gości w mojej kuchni, warto go zajadać, do zajadania ryb chyba nikogo zaganiać nie trzeba a pieczarki znalazły się o właściwym czasie, we właściwym miejscu.
Danie smakuje wybornie.
Mintaj z pieczarkami i pure z manioku.
Składniki:
Przepis autorski.
Danie smakuje wybornie.
Mintaj z pieczarkami i pure z manioku.
Składniki:
- 1 bulwa manioku - ok. 500 g
- 250 g pieczarek
- 300 g filetu z mintaja
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 2 łyżki oleju
- 50 ml mleka
- pieprz cytrynowy
- koperek do posypania
- Najpierw obrałam i pokroiłam w plastry maniok.
- Gotowałam go w osolonej wodzie do miękkości około 10 - 15 minut.
- Potem odcedziłam, dodałam mleko i pieprz cytrynowy i ugniotłam na gładkie pure.
- Pieczarki oczyściłam, przekroiłam na ćwiartki i podsmażyłam na rozgrzanym oleju, posoliłam, oprószyłam pierzem.
- Rybę umyłam, osuszyłam, natarłam solą i pieprzem i podsmażyłam na oleju.
- Podałam rybę na pure z manioku, z pieczarkami, posypaną koperkiem.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Trznadel |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.