Czemu więc nie zrobić takich lodów? jak pomyślałam tak i zrobiłam.
Lody Mango Lassi trafiły do pucharków i wszystkich zapraszam do degustacji.
Lody Mango Lassi - lody na bazie jogurtu i mango.
Składniki:
- 250 ml mleka skondensowanego słodzonego
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 1 pełna łyżeczka mielonego kardamonu
- 1 dojrzały owoc mango
Przygotowanie:
- Mango obrałam ze skórki a miąższ pokroiłam na kawałki, wrzuciłam do kielicha blendera.
- Dodałam również mleko i jogurt, wsypałam kardamon i zmiksowałam na gładką, kremową masę.
- Masę wlałam do płaskiego pojemnika i wstawiłam do zamrażarki.
- Przez pierwsze 3 godziny, co 30 minut mieszałam masę widelcem aby równo się zamrażała.
- Potem zostawiłam lody w zamrażarce do całkowitego zamrożenia.
- Przed spożyciem wyjęłam lody 30 minut wcześniej aby lekko zmiękły.
- Nakładałam łyżką kulki do pucharków - uwaga! pachnie obłędnie.
Przepis kuchni indyjskiej.
"Podróże małe i duże"
Peonie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.