My jedliśmy na śniadanie ale jako deser będą doskonałe.
Polecam z dżemem wiśniowym i brzoskwiniowym, będą doskonałe.
Kokosowe gofry z mąka kokosową.
Składniki: 4 porcje
- 1 szklanka mąki pszennej T 450
- 2 szklanki bio mąki kokosowej
- 4 jaja
- szczypta soli
- 4 i 1/2 szklanki wody źródlanej
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- dżem brzoskwiniowy do podania
- dżem wiśniowy do podania
Przygotowanie gofrów:
- Jaja zmiksowałam z wodą i olejem.
- Dodałam do masy obie mąki i ponownie dokładnie zmiksowałam.
- Ciasto jest dość gęste.
- Gofrownicę rozgrzałam, posmarowałam olejem i nałożyłam porcje ciasta.
- Piekłam gofry w mojej gofrownicy 7 minut, Wy pieczcie według Waszych gofrownic.
- Podałam z dżemem wiśniowym i brzoskwiniowym.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Drozd Kwiczoł |
2 komentarze
Pyszności :) Ależ bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńZapraszam i życzę smacznego.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.