Użyłam tutaj czarnej porzeczki i czereśni, jednak można wziąć swoje ulubione owoce i też będzie pysznie.
Mięta w deserze to orzeźwienie i lekkość, mój ulubiony deser, polecam.
Budyń z tapioki z owocami.
Składniki: 4 porcje
- 700 ml wody
- 6 łyżki kulek tapioki
- listki z 1 gałązki mięty + 1 cała gałązka
- 3 łyżki miodu
- 8 łyżek kulek czarnej porzeczki
- 10 - 15 owoców czereśni
Przygotowanie puddingu z tapioki:
- Najpierw moczyłam kulki tapioki przez 15 - 20 minut, w wodzie w której potem je gotowałam.
- Do garnka z tapioką włożyłam cały gałązkę mięty i gotowałam 20 - 25 minut mieszając od czasu do czasu aby budyń się nie przypalił.
- Zdjęłam z ognia i wymieszałam z miodem, posiekałam listki mięty i włożyłam do budyniu.
- Umyłam owoce.
- Na dno pucharków wsypałam kulki czarnej porzeczki, zalałam budyniem i na wierzchu ułożyłam czereśnie.
- Wstawiłam na noc do lodówki ale jak już pisałam ciepły też jest super.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Skansen w Maurzycach |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.