Ja uwielbiam majeranek i dodaję go gdzie można i gdzie się da.
Kupiłam także wyśmienite octy w tym czosnkowy i olej pistacjowy.
W lodówce czarna rzepa i brokuł, składniki idealne do surówki.
Ja zajadam ją wprost w wielkiej michy taka jest pyszna, polecam.
Surówka z czarnej rzepy z brokułem i majerankiem.
Składniki:
- 1/2 średniego brokuła
- 1 średnia czarna rzepa
- 2 średnie marchewki
- 4 łyżki octu czosnkowego
- 3 czubate łyżki listków majeranku świeżego
- sól morska do smaku
- 4 łyżki oleju pistacjowego z prażonych pistacji
Brokuła poszatkowałam na tzw. mandolinie na plasterki, można zetrzeć na tarce która plasterkuje.
Rzepę i marchewkę obrałam i starłam na tarce jarzynowej o grubych oczkach, połączyłam z brokułami.
Do miski z warzywami wlałam ocet czosnkowy, olej pistacjowy, dodałam sól do smaku, wymieszałam i pozostawiłam na godzinę aby smaki się przegryzły a brokuł zmiękł.
Przed podaniem posypałam listkami majeranku.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kwietniowy Szpak |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.