Są szybkim i pysznym obiadem na już a do tego są bardzo smakowite.
Zachęcam zatem do wykorzystania pomysłu.
Jakie roladki jada się w Twoim domu?
Schabowe roladki na jarzynce w sosie teriyaki.
Składniki: 3 porcje
- 6 kotletów schabowych
- 6 plastrów sera gouda
- 6 plastrów salami paprykowego
- 2 łyżeczki pasty paprykowej
- sól morska
- olej do smażenia
Jarzynka:
- 1 średnia cukinia
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki sosu teriyaki
- 1 łyżka oleju
- sól morska
- natka pietruszki do posypania
Plastry schabu rozbiłam tłuczkiem na duże płaty.
Każdy płat mięsa posmarowałam pastą paprykową.
Na mięsie ułożyłam plastry salami
a na nim ser.
Zwinęłam mięso w roladki, posoliłam.
Cukinię i paprykę umyłam, osuszyłam.
Cukinię pokroiłam w plastry a paprykę na kawałki.
Na patelni rozgrzałam olej i chwilę podsmażałam warzywa - 5 minut.
Potem wlałam na patelnię sos teriyaki i dusiłam pod przykryciem 3 minuty aż warzywa były miękkie.
Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim roladki aż zrumieniły się ze wszystkich stron.
Podałam mięso na jarzynce w sosie, posypałam posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Autor: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Jezioro Białe - Augustów |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.