Tym razem w połączeniu z kwaskowatą marakują deser wyszedł obłędny.
Polecam gorąco, fajnie gasi pragnienie.
Deser jest znakomitą alternatywą dla ciasta a i szybko się robi.
Pudding z tapioki z marakują.
Składniki:
- 1 puszka - 400 ml mleczka kokosowego
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki drobnych kulek tapioki
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/3 szklanki ksylitolu
- szczypta soli
- 2 owoce marakui
Kulki tapioki wsypałam do garnka, zalałam mlekiem i pozostawiłam na 60 minut aby kulki napęczniały.
Potem dodałam do garnka ksylitol, mleczko kokosowe, szczyptę soli i gotowałam 12 - 15 minut.
Potem dodałam jeszcze ekstrakt z wanilii, wymieszałam i przelałam do pucharków.
Na wierzchu każdego pucharka wyłuskałam miąższ z 1 marakui.
Wstawiłam do lodówki na 30 minut.
Smacznego.
Autor: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Jezioro Necko - Augustów |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.