Tym razem wybrałam wędzoną makrelę bo wyglądała nadzwyczaj świeżo i pysznie.
Zaraz powstała z niej przepyszna pasta na którą serdecznie zapraszam.
Pasta do chleba z wędzonej makreli.
Składniki:
- 1 duża makrela wędzona
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 2 łyżki musztardy bawarskiej lub ulubionej
- 1 łyżka majonezu lub gęstego jogurtu
- pęczek koperku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Przygotowanie pasty z wędzonej makreli:
- Rybę obrałam ze skóry i ości, podrobiłam i włożyłam do misy malaksera.
- Można posiekać drobno albo przepuścić przez maszynkę do mięsa.
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam i obrałam, pokroiłam na ćwiartki i też włożyłam do malaksera.
- Dodałam umyte i osuszone, natkę pietruszki i koperek, a także majonez, musztardę i zmiksowałam do odpowiadającej nam konsystencji.
- Pasta gotowa do spożycia.
Autor: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Pałac na wodzie - Augustów |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.