Dziś wymyśliłam że je opanieruję i podam z jajkiem na miękko, które także uwielbiam.
Rezultat był taki, pyszne danie na śniadanie zostało zjedzone.
Polecam wszystkim do wypróbowania.
Panierowane szparagi.
Składniki:
- 500 g szparagów zielonych
- 4 jaja na miękko
- sól morska
- pieprz
- bułka tarta do panierowania
- 50 ml mleka
- 1 jajo
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Szparagi umyłam, odłamałam im końcówki i blanszowałam w osolonej i pocukrzonej wodzie przez 2 minuty, odcedziłam, przestudziłam.
- Jajo roztrzepałam z mlekiem, maczałam w jaju każdego szparaga i obtaczałam w bułce tartej.
- Smażyłam na oleju na złoty kolor.
- Jaja gotowałam na miękko, od momentu zagotowania 3 minuty.
- Podałam szparagi z jajem, najlepiej smakuje jak się macza szparaga w miękkim żółtku.
- W tle pachniały lewkonie, kocham te wiosenne zapachy kwiatów, a lewkonie wiodą prym.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Ważka |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.