Kolorowe marchewki można teraz kupić już wszędzie a potem zrobić według tego pomysłu i cieszyć się chrupkością i smakiem warzyw.
Zachęcam do karmelizowania warzyw, są obłędne.
Karmelizowana marchewka i fasolka.
Składniki:
- 200 g fasolki typu Mamut
- 200 g kolorowych mini marchewek
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- sól różowa himalajska
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki kremu balsamicznego Rosso
Przygotowanie:
- Marchewki i fasolę umyłam i osuszyłam, fasolę pokroiłam tak aby była wielkości marchewek.
- Na patelni rozgrzałam olej i masło, chwilę podsmażałam warzywa, dolałam wodę, krem balsamiczny, dodałam miód i sól.
- Dusiłam pod przykryciem 10 minut.
- Potem zdjęłam pokrywkę i chwilę jeszcze dusiłam aż sos na patelni zgęstniał.
- Podałam do jagnięciny.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Floksy |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.