Jajecznica jest puszysta i aromatyczna a sos ostrygowy dodaje jej smaczku, polecam gorąco na śniadanie z bułką.
Jajecznica z sosem ostrygowym i mlekiem.
Składniki:
- 6 jaj
- pęczek dymki ze szczypiorem
- 1 łyżka masła
- 1 laska kiełbasy z piersi kurczaka - lub innej chudej
- 60 ml mleka
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- sól do smaku
Jaja wbiłam do miski, dodałam mleko, sól i roztrzepałam ubijaczką dodając jak najwięcej powietrza.
Kiełbasę pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na rozgrzanym maśle wraz z cebulką pokrojoną w kostkę.
Potem wlałam na patelnię sos ostrygowy i jaja i smażyłam do ulubionej konsystencji.
Na talerzu posypałam posiekanym szczypiorem i podałam z bułką.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Dolina Rospudy - Augustów |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.