Ziemniaki z grilla z dodatkiem koperku i oliwy.
Składniki:
- 1000 g ziemniaków podobnej wielkości
- 1 pęczek koperku
- sól morska
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Ziemniaki obrałam ze skórki, umyłam i osuszyłam.
- Posiekałam koperek.
- Do miski wlałam 50 ml oliwy, wsypałam koperek, dodałam sporą szczyptę soli, wymieszałam.
- Włożyłam do miski ziemniaki i mieszałam tak aby ziemniaki zostały obtoczone w oliwie z dodatkami.
- Każdy ziemniak osobno zawinęłam w folię aluminiową i grillowałam około 30 minut.
- Można ziemniaki umieścić też w rozżarzonym węglu drzewnym pod grillem, wtedy będą się piekły chwilę krócej.
Moje ziemniaki podałam z pasztetem grzybowym i ogórkami.
Smacznego!
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Mama łabędzica nawoływała maluchy |
1 komentarze
Bardzo dobry pomysł z oliwą w środku w foli, tak jeszcze nie robiłam.. napewno zrobię <3 dziekuje :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.