Smakowicie i prosto, zapraszam.
Tagliatelle z kurczakiem, marchewką i groszkiem.
Składniki:
- 200 g makaronu tagliatelle z bazylią
- 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- szczypta soli ziołowej
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- pieprz do smaku
- sól do smaku
- 450 g marchewki z groszkiem - mrożonka
- olej do smażenia
Filet z kurczaka umyłam, osuszyłam, pokroiłam w plastry, natarłam solą ziołową.
Na patelni rozgrzałam olej i smażyłam pierś z obu stron na złoty kolor, potem dodałam sos ostrygowy i dusiłam 5 minut.
Po tym czasie dodałam mrożoną mieszankę marchewki z groszkiem i dusiłam pod przykryciem 5 minut.
Na koniec dodałam ugotowany al'dente makaron, pieprz i bazylię, wymieszałam i od razu podałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Drozd Paszkot |
4 komentarze
Uwielbiamy makaron tagliatelle. Też robię bardzo podobna.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
O fajnie, makaron w tej wersji jest przesmaczny.
UsuńSuper przepis muszę wypróbować ! ;)
OdpowiedzUsuńMiło mi, będzie na bank smakowało.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.