Dziś przedstawiam szparagi dość szybkie w przygotowaniu i jakże pyszne.
Szparagi tak podane to idealna przekąska czy śniadanie, polecam.
Szparagi z prosciutto i jajem sadzonym.
Składniki:
- 120 g włoskiej szynki prosciutto
- 500 g zielonych szparagów
- 2 jaja
- 1 łyżka masła
- ok. 16 daktyli
- sól morska
- cukier do gotowania szparagów
- sól różowa himalajska do jaja
- pieprz do jaja
- 2 łyżki kiełków fasoli mung
- Szparagi umyłam, odłamałam im końcówki.
- Wrzuciłam na wrzącą wodę z solą i cukrem na 3 minuty, odcedziłam.
- Każde dwa szparagi zawijałam w plastry prosciutto, do środka wkładałam po 2 - 3 daktyle.
- Grillowałam na patelni grillowej aż szynka się przyrumieniła.
- Na maśle podsmażyłam jaja sadzone, z solą i pieprzem, i podałam ze szparagami, dodatkowo podałam kiełki fasoli mung.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Wiewiórka |
1 komentarze
Apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.