Ja dodałam tutaj śmietany 12 % kwaśnej i to jest sens tej surówki, nie zmieniajcie na jogurt bo zmieni się smak.
Ja potrafię miskę takiej surówki zjeść i więcej bym chciała a Ty lubisz surówki? jakie najbardziej?
Zapraszam do degustowania tych pyszności.
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i śmietaną.
Składniki:
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- biała część średniego pora
- 1 nieduże jabłko
- 200 ml kwaśnej, gęstej śmietany 12 %
- sól morska do smaku
- 2 łyżki octu jabłkowego
Kapustę drobno poszatkowałam.
Pora najpierw dobrze umyłam, osuszyłam i drobno posiekałam.
Z jabłka wydrążyłam gniazda nasienne i starłam na tarce o grubych oczkach.
Połączyłam składniki w misce, dodałam sól, ocet i śmietanę i wymieszałam.
Odstawiłam na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Autor: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Augustów - Jezioro Białe |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.