Ta z czerwonej kapusty jest obłędna, popróbujcie mojej wersji.
Surówka z czerwonej kapusty i cukinii.
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- 1 średnia cukinia
- 10 cm ogórka zielonego ze skórką
- 3 łyżki majonezu - u mnie wegański z aquafaby
- sól morska do smaku
- pieprz
- 15 cm białej części pora
Przygotowanie surówki:
- Kapustę drobno poszatkowałam.
- Ogórka i cukinię umyłam, osuszyłam i starłam na tarce o grubych oczkach a pora po umyciu pokroiłam w półplasterki.
- Wszystkie warzywa wymieszałam w misce, dodałam majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszałam ponownie.
- Pozostawiłam surówkę na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Autor przepisu: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Pliszka siwa |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.