środa, 16 maja 2018

Razowe racuszki bananowe

Lekkie, puszyste i pożywne racuszki bananowe to nie tylko deser ale także pyszne śniadanie.
Robi się je błyskawicznie i smakują obłędnie.
Ja tutaj użyłam bio mąki razowej jęczmiennej ale można użyć razowej jaką macie czy lubicie.
Polecam gorąco.
Razowe racuszki bananowe.


                  Składniki:

  • 150 ml maślanki
  • 1 dojrzały banan
  • 100 g bio mąki jęczmiennej razowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • sos czekoladowy lub syrop klonowy lub inny sos do podania
  • olej do smażenia

Banan obrałam i rozgniotłam widelcem.
Mąkę pomieszałam z cynamonem i proszkiem do pieczenia.
Mąkę wymieszałam z maślanką, dodałam rozgniecionego banana, dokładnie wymieszałam.
Smażyłam na rozgrzanym oleju małe racuszki.
Osączałam usmażone na ręczniku papierowym.
Podałam z sosem czekoladowym.
Smacznego.
Pomysł własny.
                                          "Podróże małe i duże"
Pocztówka z nad morza - Jastrzębia Góra

4 komentarze

  1. Dawno u nas nie było racuszków:)))chętnie zrobię z Twojego przepisu:)))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają! Super na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger