Robi się je błyskawicznie i smakują obłędnie.
Ja tutaj użyłam bio mąki razowej jęczmiennej ale można użyć razowej jaką macie czy lubicie.
Polecam gorąco.
Razowe racuszki bananowe.
Składniki:
- 150 ml maślanki
- 1 dojrzały banan
- 100 g bio mąki jęczmiennej razowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- sos czekoladowy lub syrop klonowy lub inny sos do podania
- olej do smażenia
Banan obrałam i rozgniotłam widelcem.
Mąkę pomieszałam z cynamonem i proszkiem do pieczenia.
Mąkę wymieszałam z maślanką, dodałam rozgniecionego banana, dokładnie wymieszałam.
Smażyłam na rozgrzanym oleju małe racuszki.
Osączałam usmażone na ręczniku papierowym.
Podałam z sosem czekoladowym.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pocztówka z nad morza - Jastrzębia Góra |
4 komentarze
Dawno u nas nie było racuszków:)))chętnie zrobię z Twojego przepisu:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńPolecam przepis, napisz jak smakowały?
UsuńPysznie wyglądają! Super na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńPolecam gorąco, dziękuję.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.