Polecam spróbujcie tego ragout a będziecie chcieli więcej i więcej.
Szybkie w wykonaniu, szybko znika więc warto wypróbować, weganie powinni być zadowoleni a i mięsożercy nie pogardzą.
Warzywne ragout .
Składniki:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 papryki czerwone
- 1/2 papryki zielonej
- 5 średnich ogórków kiszonych
- olej do smażenia
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 3/4 szklanki wody
- 1/2 szklanki wody z kiszenia ogórków
- 85 g kukurydzy z puszki
- 80 g ugotowanej czerwonej fasoli
- 3 - 4 łyżki listków majeranku
Przygotowanie:
- Cebulę pokroiłam w piórka, czosnek drobno posiekałam.
- Papryki pokroiłam w paski, tak samo jak ogórki.
- Na oleju podsmażyłam cebulę i czosnek, dodałam pokrojoną paprykę, zioła prowansalskie i wlałam wodę.
- Dusiłam około 10 minut aż papryka zmiękła i dodałam ogórki i wodę z ogórków, fasolę i kukurydzę, dusiłam jeszcze 5 minut.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, posypałam majerankiem.
- Podałam od razu.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kwietniowe forsycje |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.