W sezonie letnim, różnych kruszonek powstaje u nas wiele i czy są pod nią truskawki, wiśnie czy śliwki zawsze jest pyszna.
Dziś rabarbalove czyli mój ukochany rabarbar, a kruszonka zdrowa i pożywna, może służyć jako śniadanie, polecam.
Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką.
- 2 - 3 łodygi rabarbaru
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki ksylitolu
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki mąki kokosowej
Przygotowanie rabarbaru:
- Z mąki, oleju kokosowego płynnego, ksylitolu i płatków zrobiłam kruszonkę.
- Rabarbar umyłam, pokroiłam na kawałki i ułożyłam w wysmarowanych olejem kokilkach.
- Posypałam rabarbar kruszonką i zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 30 - 40 minut.
- Zajadałam gorące ale na zimno też jest super.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Bez lilak |
2 komentarze
Pychotka, jadła bym i jadła :)
OdpowiedzUsuńNo to wiatam w klubie, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.