Prażynki są niezmiernie delikatne i chrupiące.
Pyszne, na jutrzejszy Dzień Dziecka jak znalazł a pracy praktycznie wcale, zakupcie tylko papier ryżowy.
Prażynki z papieru ryżowego.
Składniki:
- papier ryżowy
- olej do smażenia
Papier ryżowy połamałam na kawałki.
Naszykowałam sobie ręcznik papierowy bo same prażynki szybko się piecze więc powinien być pod ręką do osączania.
Na rozgrzany olej wrzucałam kawałki papieru ryżowego, one bardzo szybko rosną - 3 sekundy i już można je wyjmować i tak po kolei wszystkie kawałki usmażyłam.
Osączyłam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego.
Przepis kuchni azjatyckiej.
"Podróże małe i duże"
Starzec |
2 komentarze
Ale fajny przepis ;) sprawdzę bo papier ryżowy zalega !
OdpowiedzUsuńSuper, będzie przekąska na mundial, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.