Tak czy tak smakują wybornie i warto ich spróbować.
Idealne są na śniadanie ale na drugie śniadanie do szkoły czy pracy będą znakomite.
Zachęcam do spróbowania.
Placki z awokado na ostro i na słodko.
Składniki:
- 120 g bio mąki z samopszy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajo
- 170 ml mleka
- szczypta soli
- 1 dojrzałe awokado
Przekroiłam wzdłuż owoc awokado, wyjęłam pestkę a potem łyżką wydrążyłam miąższ, rozgniotłam go widelcem.
Do awokado wlałam mleko, dodałam jajo i wymieszałam.
Na koniec dodałam sól, mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszałam.
Na suchej patelni lub na odrobinie oleju smażyłam małe placki z obu stron na złoty kolor.
Ja jadłam z pastą z oliwek a Przemek z sosem czekoladowym.
Smacznego.
Autor przepisu: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Na molo nad jeziorem Białym |
2 komentarze
Dzieki za przepis !
OdpowiedzUsuńPolecam się na przyszłość. Daj fotkę!
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.